lauantai 17. huhtikuuta 2010

Puutarhamessut 2010, osa 2

Jatketaanpa eteenpäin. Leikkimökkialueen takana oli esitelty puun käyttömahdollisuuksia puutarhassa ja sieltä löytyi myös keinutuoli terassille.

"Istutukset" olivat ruukuissaan soran päällä. Kontrasti oli liikaa kameralle, mutta paikan päällä näytti tosi hyvältä.Valkoista kiveä oli käytetty muuallakin. Kiveys voi näyttää tältäkin.Paikan päälle oli rakennettu vaikka mitä. Tässä valtava kesäterassi on kalustettuna illanviettoja varten.Ja tässä esitellään ekologista puutarhaa rivitalopihalla. Toteuttajana ovat olleet Ahlman-instituutin aikuisopiskelijat. Joka lapussa kerrotaan ekovinkkejä.Tietysti esillä oli myös huvimajoja, mutta paljon vähemmän kuin muistan näitä aikoinaan esillä olleen.Terassit oli sisustettu hienosti. Pidin erityisesti tästä penkistä.

Risutöitä oli laajasti tarjolla patsaista ovikoristeisiin.Aika erikoinen tapaus oli minusta tämä. Ilmeisesti ikkunaluukut tekevät tuloaan Suomeenkin.Tampereen puutarhaseura piti neuvontapalvelua ja onnenpyörää omalla osastollaan. Kun kerran joka pyöräytyksellä voitti jotain, piti tietysti osallistua. Perjantaina voitin hanskat ja lauantaina Kotipuutarha-lehden. Lauantaina mukana ollut anoppi-kokelas voitti kassillisen Oksasen tuotteita.Kesäkeittiö oli myös pop. Oli kokkausnäytöstä, sisustettuja kesäkeittiöitä, grillejä ynnä muuta. Lisäksi oli puisia kokkausvälineitä, jotka sopivat myös ulkokäyttöön. Pidin puun väristä näissä.Nelson Gardenilla oli iso osasto, mutta tulin räpsäisseeksi kuvan vain pirteän värisistä hanskoista. He esittelivät myös nurmikkolannoitetta (heti paljon käyttöä sille parvekkeella), idätysbokseja (houkuttelivat, mutta olen köyhä), ja arvontaa, jossa saattoi voittaa robottiruohonleikkurin. Kisaan piti tietysti osallistua, vaikkei pihaa olekaan, ihan vain osallistumisen ilosta. Olen yhden kerran voittanut messuilla jostain jotain, ja se oli muovinen desimitta. :D

Jäädääs taas ihmettelemään nyt nähtyä, ja jatketaan kierrosta huomenna.

0 kommenttia: