perjantai 2. huhtikuuta 2010

Talven pölyt hus pois

Tänään oli jo niin lämmintä talon länsiseinustalla, että siinä tarkeni jo t-paidalla. Varjostuskankaat joutivat varastoon. Kastelin laatikoiden multaa lämpimällä vedellä, sillä se oli paikoitellen jäässä. Tuija on aivan lytyssä, ehkä se siitä oikenee.'Elviira' näyttää aika kärsineeltä. Toivottavasti siitä tulee joskus jotain. Olen kyllä kuullut, että tämä kasvi ränsistyy vuosi vuodelta, mutta toivotaan että se oli väärää tietoa.Laatikot olivat hirveässä liassa talven jäljiltä, eli ämpärit ja sienet esiin ja pesemään. Jaloissa oli vähän mustaa hometta, sille pitäisi tehdä jotain. Uusi kastelukannu pääsi sekin käyttöön, huuhtelin sillä saippuat pois. Vielä ei voinut öljytä, kun  pinnan pitää olla ennen käsittelyä sekä puhdas että kuiva. Ja se homekin vielä...Kärhölaatikko on nyt surkean näköinen. Heitin suojana olleet havut pois, revin kesäkukkien jäänteet pois ja leikkasin mirrinmintun kuolleet osat pois. Onkohan se paleltunut hengiltä, kun ei näkynyt mitään vihreää?Ei kärhökään näyttänyt kovin eloisalta. Tuleekohan tästä kärhöä lainkaan? Ovatkohan pakkaset tehneet selvää kaikesta elollisesta tässä laatikossa? Toivottavasti kohta nähdään sipulikukkia edes jommassa kummassa laatikossa. Jos ei muuten, ostan niitä koululta ja istutan. Keinot on monet, sano mummo kun kissalla pöytää pyyhki.

2 kommenttia:

huisa kirjoitti...

Onko kyseessä mikä kärhö? Itellä oli Kuopion keskustassa monta vuotta alppikärhö parvekkeella ja näytti joka vuosi epätoivoiselta, mutta aina se pinkaisi kasvuun...

Aralia kirjoitti...

Hän on alppikärhö 'Willy'. Kiva kuulla, että ulkonäkö ei vielä näytä toivottomalta. Toivotaan, että toiveikkuus ei ole turhaa. :)