maanantai 27. heinäkuuta 2015

Kasviesittely: H. memoria


Hoya memoria Kloppenburg
Ostettu Tuurin kyläkaupasta 04/2013.
Kukkinut minulla: Ei.

H. memoria on kotoisin Filippiineiltä. Varsi on 0,2 cm paksu ja lamoava. Lehdet ovat 6 cm x 2 cm, tummanvihreitä hopeisin laikuin. Lehtisuonet eivät ole nähtävissä. Halkaisijaltaan 0,6 cm kukat ovat karvaiset ja täysin avautuneina terälehdet ovat taaksepäin kääntyneet. Teriö on vaaleanpunainen ja lisäteriö punainen keltaisin kärjin. Yhdessä sarjassa on jopa 25 kukkaa. Kukat tuoksuvat kuulemma miellyttävältä.

H. memorian nimestä ei ole täyttä varmuutta. Sitä myydään myös nimillä H. revoluta ja H. gracilis. Rehevä kasvutapa tekee kasvista kauniin ilman kukkiakin. Kasvin pitäisi kukkia usein, mutta itselläni se ei ole näin tehnyt. Pistokkaat juurtuvat nopeasti ja helposti. Kasvi myös kasvaa nopeasti. Samaan ruukkuun kannattaa laittaa useampi pistokas, niin saa nopeasti rehevän kasvin.

Minulla ei ole ikinä ollut tämän kasvin kanssa muuta ongelmaa kuin se, että se ei kuki. Syynä saattaa olla, ettei minulla ole ollut tarjota sille tarpeeksi valoista kasvupaikkaa. Vika voi olla myös siinä, että olen leikannut kasvista usein pistokkaita myyntiin, jolloin uusi kasvu on kadonnut ennen kuin kasvi on ehtinyt kukkia.

0 kommenttia: