tiistai 18. toukokuuta 2010

Helle käy voimille

Tämmöinen näky odotti eilen illalla parvekkeella. Olisi heti koulusta päästyä pitänyt kiertää kasvit ja katsoa, pitääkö kastella. Onneksi orvokit toipuivat tästä, mitä nyt muutama kukka lakastui ennen aikojaan. Tänään onkin ollut harmaampi päivä, on jopa satanut. Vasta nyt illalla on kirkastunut. Kastelija kiittää. Huomiseksi on taas luvattu kuumaa ja aurinkoista, joten vettä kuluu. Ei sitä ikinä talvella muista, miten hirveästi sitä voikin kesällä mennä.

Tänään huomasin, että lähistölle on kesän ajaksi avattu taimimyymälä. Kävin innoissani hiplaamassa kasveja, ja miettimässä, mitä pitäisi hankkia 'Elviira':n tilalle. Hänet on nyt julistettu kuolleeksi. Vielä en ostanut mitään, koska ensi viikoksi on luvattu kylmää. Olisi tylsää jos uudet taimet heti kuolisivat hallayönä.

Kotiin päästyäni eteisessä odotti kiva paketti: Netin kautta käytettynä löytynyt Kesäkukat-kirja. Nyt kelpaa opiskella kukkia.

3 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

Meillä sama juttu, ruukkukasveja saa käydä kastelemassa vähän väliä ja puutarhakin kaipaa vettä.

Mukavia opiskeluhetkiä kesäkukka-kirjan parissa.

Anonyymi kirjoitti...

Onkos sulla käytössä kastelukiteitä? Ajattelin kokeilla niitä tänä kesänä kesäkukilla, ettei kävis just nuin.
Helle välillä uuvuttaa, itekki pitää muistaa juoda ;).

Aralia kirjoitti...

Sussi: kiitoksia!

Eve: En ole niitä koskaan kokeillut. Olen kuullut niistä sekä kehuja että haukkuja, mutta omaa kokemusta ei ole. Olen luottanut pikemminkin vesisäiliöllisiin ruukkuihin, mutta amppeleiden kanssa se ei oikein toimi. Näin jälkikäteen kastelukiteiden lisääminen ei oikein tuohon onnistu, joten pitää vain päivittäin vahdata, etteivät kuivu.