keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Tutustumisretki jatkuu

No niin. Seuraavassa muovihuoneessa oli runkoruusuja ja hyötykasveja.Yrteissä löytyi täälläkin, mm. ruohosipulia.Kaalit olivat vasta tämän kokoisia. Näiden ruukuttamisessa on ollut hommaa. Siksi kaksi ihmistä tekee pelkästään sitä. Kesällä palkataan sitten 6 koululaista pakkaamaan kasveja, jolloin firma työllistää yhteensä 10 henkeä. Aika pienellä väkimäärällä loppujen lopuksi saadaan tämä hirmuinen taimimäärä tuotettua.Viimeiseksi tutustuimme suurimpaan lasihuoneeseen. Täällä oli erilaisia saroja, joista tuosta ruskeasta aina kysytään, onko se kuollut. Niiden takana on hopeakäpälää, ja niiden takana tarhaneilikkaa.Huoneen perällä oli erilaisia köynnöksiä, joista minulle oudoimmat olivat sinipunavaula ja purppurapunavaula.Amppelirusokista oli löytynyt vihdoin sopivan tiheäkasvuinen lajike, jota on nyt otettu viljelyyn.Täällä näin ensimmäistä kertaa ruusuamppelin. Tähän on käytetty maanpeittoruusulajikkeita. Lopuksi saimme vielä tutustua kesäprinsessaan, heliotrooppiin, tähtilobeliaan, tähtisilmään ja sokerina pohjalla nuijakukkaan, jota isäntä oli tilannut ihan vain loistavan nimen takia viisi kappaletta. Kemikaaleista kun kysyin, opin että kesäkukkien kasvattamisessa kasvunsääteet ovat välttämätön paha, mutta muuten pärjätään aika hyvin ilman. Kirvat aiheuttavat eniten haittaa, mutta nyt ne pysyvät hyvin kurissa, koska huoneiden lämpötila voidaan pitää niin alhaisena. Ilmojen lämmettyä kirvoja torjutaan kirvapankin avulla. Kaikki huoneet ovat kylmänä talvella, joten pakkanen tappaa talvehtivat tuholaiset. Kätevää.

Paikka on varmaan upea paikka vierailulle kesäkuussa, kun kaikki on upeasti kukassa. Joitain erikoisuuksia heiltä kuulemma käydään hakemassa jopa taksilla pihasta, kun niitä ei muualta saa.

2 kommenttia:

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Ihanaa, kun jaksat postata näitä tutustumisretkiä kaikenlaisiin mielenkiintoisiin paikkoihin, joihin näin maallikkona ei muuten pääsisi tutustumaan! Näitä lisää! :-)

Aralia kirjoitti...

No, onhan tuo paikka yleisölle auki kesäkuussa, jolloin sieltä saa käydä kuka tahansa ostamassa mitä haluaa. Silloin myös istutetaan kasveja asiakkaiden astioihin. Mutta juu, näin aikaisin tuolla eivät käy kuin työntekijät. Ja opaskierroksia ei varmaan ihan joka päivä pidetä. :)