lauantai 29. toukokuuta 2010

Ja kone sano poks

Älkää ostako Acerin kannettavaa. Älkää ottako sellaista, vaikka saisitte ilmaiseksi. Omani lähtee nyt toista kertaa takuuhuoltoon. Taas hajosi näyttö. Edellisen kerran siihen vaihdettiin uusi näyttö viime syyskuussa, ja nyt tuo uusi hajosi. Kun soitin huoltoon, kehtasivat alkaa vaatia minulta rahaa, jos tuo huolletaan, koska kone oli ostettu vuosi ja päivä sitten. Aargh. Minä en kyllä tuosta maksa mitään, jos rupeavat rahaa ruinaamaan, saavat pitää koko ylikuumenevan, temppuilevan, herkästi hajoavan rakkineensa. Mutta kuuluu sitä hyvääkin.'Arctic frost' on alkanut kukkia ihan tosissaan ihan siitä ilosta että pääsi yksityisruukkuun. Toinenkin itselleni jättämäni yksilö työntää nuppuja. Eikä tätä lajiketta näemmä tarvitse paljoa karsiakaan. Tähän mennessä on pitänyt ottaa yksi lehti kukan tieltä. Todella kiva kasvi.Vesimiekka-risteymäni on päättänyt kasvattaa monihaaraisen kukkavanan, ja sitähän riittää. Toivotaan, että kohta saa taimiakin.Kiinanruusun ensimmäinen kukka löytyi jo lattialta. Kukkahan ei kestä kuin päivän.
Onneksi uutta pukkaa.
Heliotrooppi on osoittautunut juopoksi. Todella pahaksi sellaiseksi. Hänet saa kastella kahdesti päivässä, satoi tai paistoi. Mutta ihana tuoksu pakottaa antamaan kaiken anteeksi.Rönsyliljakokoelmani sen kuin kasvaa. Nyt joukkoon liittyi Chlorophytum x 'Fire Flash', mitä ei moni meinaa rönsyliljaksi edes uskoa. Tämähän ei tee rönsyjä, vaan viskoo joka paikkaan siemeniään, joista n. 1 viidestäkymmenestä itää. Tämän tiedon ja paljon muuta löysin täältä.Juurtumisrintamalla kuuluu vihdoin hyvää. Ensimmäinen kiinanruusun pistokas on tehnyt juuret. Saisivat toiset ottaa tästä mallia ja ryhdistäytyä. Ilmeisesti maanantaina saa pistää kirjeen postiin ensimmäiselle innokkaalle odottajalle. :)

2 kommenttia:

Kukkahattuneiti kirjoitti...

Mulla oli oma kannettava samanlainen, oli ensimmäinenä kahtena vuonna kolmesti takuuhuollossa, kaksi kertaa näytön, kolmantena kertana meni kovalevy.

Ja Nokian kännykkä hajosi, juuri 3vrk takuun umpeutumisen jälkeen. En jaksanut taistella asiasta, harmittaa jälkeenpäin. Uhkaat niitä sitten kuluttaja asiamiehellä, jos meinaavat rahaa ruinata, vaikka takuuaika umpeutuisikin, esineillä on kuitenkin oletettava käyttöikä, joka pitää taata. Esim kännykällä vuoden takuu on aika säälittävää, kun käyttöikää pitäisi olla useampi vuosi...

varjoyrtti kirjoitti...

Otan osaa, koneen kämähtäminen patittaa aina. Miulla sytty palamaan lg merkkinen vuosi sitten. Kiinanruusu on ihana ihana, miun lemppareita.