maanantai 17. toukokuuta 2010

Mikä puu ja kierros naapurustossa

Kun nyt on ollut niin upeita ilmoja, tulee melkein vahingossa lähdettyä kiertelemään ulos. Minun piti alunperin vain käydä ottamassa pari kuvaa puusta, jonka halusin tunnistaa paremmin. Sitten eksyinkin ottamaan pari kuvaa muista upeista puista, ja sitten sipulikukat ja muut kevätkukkijat veivät huomioni.Ensimmäiseksi: Mikä puu? Sen alta kulkevaa tietä peittävät tahmeat silmujen kuoret (? oikea termi?), jotka jäävät kiinni kengänpohjiin. Ne myös tuoksuvat voimakkaasti.
Kaarna näyttää tältä.
Uusi verso (valitettavasti kamera päätti että oli oleellisempaa tarkentaa takana näkyviin koivuihin). Vasta puhjenneet lehdet ovat nekin tahmeita ja tuoksuvia.
Koko puu näyttää tältä.

Kun nyt kerran aloin puita katsella "sillä silmällä", upeita yksilöitä löytyi läheltä muitakin.Tämä hopeapaju on aivan upea, mutta on parempi olla katsomatta joen toiselle puolelle. Siellä olevat hopeapajut raadeltiin viime talvena, tiedä sitten miksi.Vanhan talon ikkunan alla kukkivat hyasintit. Upea violetti väri!Läheisen vanhan talon pihan nurmikko on muuttunut violetiksi sekin. Mikäköhän kukka tämän tekee? Otin kasvista lähikuvankin:
Samassa pihassa kukkivat myös kelta- ja valkovuokot. Valitettavasti en uskaltanut lähteä pihalle loikkimaan, joten piti kuvailla vain romahtaneen aidan yli.Skillat eli idänsinililjat ja narsissit ovat nekin upeasti kukassa.Jokin alppiruusukin kukki valkoisin kukin. Tarkempi tunnistus jääköön näin kaukaa. Mitä kukkia teidän naapuristostanne löytyy?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko puu olla joku poppeli? :)

Kukkahattuneiti kirjoitti...

Puu on palsamipoppeli, Populus balsamifera :)

Raija Maula kirjoitti...

Olisikohan kyseessä Poppeli? Ainakin Poppelilla on jalkoihin tarttuvat silmujen kuoret ja tuksuvat lehdet.

Aralia kirjoitti...

Aika moni tiesi. Minäkin veikkasin poppelia, mutta varmaksi en uskaltanut julistaa. Klorofyllin puolella tuota pihan violetiksi värjännyttä kukkaa veikattiin kiurunkannukseksi, mikä se varmaan onkin. Taas tuli opittua uutta.