maanantai 31. toukokuuta 2010

Tervetuloa parvekkeelle pitkästä aikaa

Ita-aurinko osuu parvekkeelle kivasti. Pajut ovat ruvenneet tuuhenemaan, mutta aika raaskulta tuo vielä näyttää. Paljon sai taas nyppiä väärään paikkaan kasvaneita versoja pois.Orvokit jaksavat olla ihania. Siirsin ne tuohon alempaan koukkuun, niin kuihtuneiden kukkien poisto myös tuosta päältä onnistuu hyvin.Olen yrittänyt houkutella pikkulintuja parvekkeellemme, mutta näemmä harakka viihtyy paremmin. Se on kuulemma sotkenut myös alakerran parveketta, en tiedä muista. Siivosin jäljet seinistä, kaiteesta ja lattiasta viime viikonloppuna, eikä mokomaa ole enää näkynyt, ainakaan käyntikortteja ei ole tullut enempää. Toivotaan, että asia pysyy näin jatkossakin. Sen olivat kai houkutelleet meidän partsillemme viimeiset pähkinät, jotka olin jättänyt tarjolle siinä toivossa että näkisin niistä tykänneen tiaisen taas uudelleen, jahka se on saanut haudottua. Nyt ei ole enää pähkinöitä tarjolla eikä muutakaan harakalle. Ellei se sitten ota vesilähdettämme juomapaikakseen... Minulla ei sinällään ole mitään harakoita vastaan, mutta niiden sotkuja on inhottava siivota. Nehän ovat älykkäitä lintuja, taitavia pesänrakentajia ja menestyvät myös ihmisen rakentamissa ympäristöissä, mikä jo yksinään riittäisi niiden ihailuun. En ole ikinä ymmärtänyt ihmisiä, jotka tarttuvat haulikkoon heti ensimmäisestä harakan rääkäisystä. Varsinkin jos sillä haulikolla ammutaan rännistä läpi (perustuu tositapahtumiin).

Pahoitteluni naapurille, joka joutui siivoamaan parvekkeensa harakan jäljiltä. Toivotaan, että jatkossa linnut osaavat käyttäytyä.

Tällä alueella tuntuu elävän enimmäkseen naakkoja, harakoita ja puluja, joista ensimmäiset ovat runsaimmat. Sitten on vähemmissä määrin räkättirastaita ja erinäisiä pikkulintuja joita ei näe, mutta kuulee kyllä. Äänten perusteella kaikista runsain lintu on viherpeippo, mutta kukkuu täällä iltaisin joku kaupunkilaistunut käkikin. Koululle on pesiytynyt satakieli, joka kuulemma tykkää laulaa ihan riesaksi asti, ainakin niiden mielestä jotka tykkäävät nukkua öisin. Aivan hirveästi en lintuja tunnista, varsinkaan laulusta, joten voi olla että moni harvinaisuus tai tavallinenkin tuttavuus jää huomaamatta. Mutta viikonloppuna täällä lenteli pääskysiä! Tuli heti kesäinen olo, vaikka sää oli kylmä ja tihkutti.

0 kommenttia: