torstai 23. syyskuuta 2010

Koululla tänään


Minun piti kertoa tänään uusimmasta projektistani, mutta koska tilauksessa oli virhe, joudutte odottamaan ensi viikkoon. Koulun kasvihuoneet ovat täynnä joulutähtiä, tulilatvoja, krysanteemeja ja syklaameja. Lisävalot on nyt viritelty paikoilleen, sillä luonnonvalo ei enää riitä.

Tänään koululla kiersi ysiluokkalaisia tutustumassa puutarha-alaan. Minuakin pyydettiin kertomaan alan hyvistä puolista, nimenomaan viherrakennuslinjan puutarhurin näkökulmasta. Jos miettii, millaista on opiskella puutarhuriksi, niin ainakin kunto kasvaa, koulutus on monipuolista ja valmentaa monenlaiseen työhön ja jatkokoulutus- ja erikoistumisvaihtoehtoja on paljon. Ulkona ollaan säällä kuin säällä, joten pitää oppia pukeutumaan järkevästi ja pakkaamaan vaihtovaatteet reppuun mukaan. Moni lopetti ensimmäisen vuoden aikana, johtuen ehkä siitä että silloin oli paljon teoriaa. Toisena vuotena ei sitten muuta tehdäkään kuin töitä. Silloin on hyötyä siitä, että opiskeli ensimmäisenä vuotena tunnistamaan kasveja, maalajeja yms. Tietää ainakin kun käsketään nostamaan kuunliljat penkistä, nostaako ne kirjavalehtiset kasvit vai ne kukat siitä vierestä.


Päivän uusi työkalu oli raivaussaha. Koulun asuntolan viereinen pusikko sai kyytiä. Paikka onkin varsinainen ryteikkö. Raivaussahan jälkeen moottorisaha pääsee laulamaan, sillä alueella on myös todella huonokuntoisia puita, enimmäkseen koivuja. Meille opetetaan puunkaato vasta puistometsäkurssilla, saa nähdä ovatko nuo puut silloin asialistalla. Toivotaan ettei yksikään niistä kaadu asuntolan päälle ennen sitä.

Valmis!

0 kommenttia: