maanantai 27. heinäkuuta 2015

Kasviesittely: H. pallilimba


Hoya pallilimba Kleijn & van Donkelaar
Minun yksilöni on Hoya pallilimba GPS 8864
Ostettu pistokkaana 06/2011.
Kukkinut minulla: Ei.

H. pallilimba on kotoisin vuoristorinteiden metsistä Indonesiasta. Sitä tavataan jopa kilometrin korkeudella. Varsi on 0,2 cm paksu, lamoava. Lehdet ovat nahkamaiset, 5 cm x 1,5 cm. Lehtien väri on harmahtavanvihreä. Lehdissä on hopeanvärisiä laikkuja, lehtisuonet eivät ole näkyvät. Kukkien terälehdet ovat taaksekääntyneet täysin avautuneina. Kukat ovat pienet, halkaisijaltaan 0,7 cm. Teriö on vaaleanpunainen, lisäteriö keltainen. Yhdessä sarjassa voi olla jopa 20 kukkaa. Tuoksu on miellyttävä.

H. pallilimba GPS 8864 eroaa tavallisesta H. pallilimbasta siinä, että sen lehdet ovat muodoltaan lusikkamaiset. H. pallilimban lähilaji on H. myrmecopa, pienikasvuinen laji, jonka lehdissä ei ole laikkuja. The Genus Hoya -kirja suosittelee H. pallilimballe pientä ruukkua. Laji ei ole nopeakasvuinen, mutta voi kukkia varhain ja kaikkina vuodenaikoina. Kukat ovat pieniä, mutta kasvi kukkii usein usealla kukkatertulla yhtä aikaa.

Oman kokemukseni mukaan kasvi on helppo kasvattaa, mutta jostain syystä (liian suuri ruukku? Liian vähän valoa?) se ei ole minulla kukkinut.

0 kommenttia: