- Istuta kesäkukkia: sekä itse vaalittuja taimia että ostettuja. Muista kastella taimia tarpeeksi. Varaudu vielä suojelemaan kukkia kylminä hallaöinä. Kastele vastaistutettuja puita, pensaita ja köynnöksiä kerralla runsaasti. Pidä kastelujen välillä selvä tauko, jotta juuristo ei kärsi hapen puutteesta. Varjosta juurtuvia kasveja varjostusverkolla, jos niiden lehdet näyttävät nuukahtaneilta.
- Anna ravinteita kasteluveden mukana sipulikasveille, havuille ja alppiruusuille.
- Anna ylimääräiset taimet naapureille, ystäville ja tuttaville.
- Sekoita kesäkukkien multaan hitaasti liukenevia lannoitteita tai annostele kanankakkarakeita ruukun pohjalle tai sivuille tehtyihin "taskuihin".
- Tarkkaile kirvoja ja muita tuholaisia. Jätä parvekepuutarhaankin vähän "roskia". Leppäkertuille putkimaiset talventöröttäjät ovat lomahotelli. Kun jättää astiaan vettä, juotavaakin riittää ja petohyönteiset viihtyvät kirvabaarissasi. Laita astian pohjalle kiviä, etteivät vieraat huku.
- Siirrä kukkineet pikkusipulimättäät ruukuista kukkapenkkeihin ja pensaiden alustoille.
- Nauti kesäpäivistä!
- Kitke (myös parvekepuutarhassa joutuu tätä joskus tekemään).
- Osallistu taloyhtiön talkoisiin.
- Vie hallaharsot varastoon viimeistään kesäkuun puolivälissä. Hallanvaara on ohitse!
- Nypi kuihtuneet kukat pois, niin petuniat, verenpisarat ym. kukkivat pitkään.
- Siirrä tomaatti- ja paprikaruukut ulos lämpimälle seinustalle. Korjaa satoa pikkuvihanneksista ja latvo yrttejä. Tee uusia kylvöksiä salaatista ja tillistä.
- Siirrä huonekasveja terassille ja suojaisille paikoille puutarhaan hallaöiden jälkeen.
- Kylvä kaksivuotisia kuun lopulla.
- Käy välillä ihailemassa muidenkin puutarhoja läpi kesän.
- Tutki puutarhaasi: Onko sinulla tuoksupuutarha, väripuutarha, perhospuutarha, kuutamopuutarha, cottage carden tai jotain muuta? Mitä olet talven aikana ehtinyt unohtaa?
0 kommenttia:
Lähetä kommentti