lauantai 28. elokuuta 2010

Kokeiluja

Vihdoin ehtii tehdä jotain kotonakin. Kokeilen nyt uutta kasvikuivuriani ja kuivaan yrttejä. Aloitin persiljasta, katsotaan miten pitkään niiden pitää antaa kuivua ennen kuin ovat valmiita. Ainakin tähän mennessä kuivaustulos näyttää tasaiselta joka ritilällä.
Vaihdoin kirjotähdelleni saviruukun ja ilmavamman kasvualustan. Samalla selvisi, että kasviparan juuret olivat liikakastelun vuoksi tukahtuneet ja kuolleet lähes kokonaan. Toivotaan, että hän toipuu. Voisivat kokeilla noissa kaupoissa näiden pitämistä kuivana sen sijaan että seisottavat päiväkausia vedessä.
Kun nyt kerrankin on lasit puhdistettu levästä, pitää näyttää kuva 300-litraisesta. Täällä on selkeästi vedessä jotain joka aivan villitsee punalevät. Testaan, auttaako valojen laskeminen lähemmäs vedenpintaa jotain.
Päivän suurin homma oli punkkien tuhoamista (taas). Tällä kertaa aineena on neemöljy, jota ostin Pavunvarresta. Aineen haju on mieto, ja tuo mieleen lihaliemikuutiot. Toivotaan, että tämä tosiaan toimii ja pitää punkit poissa seuraavat kolme viikkoa, niin ei tarvitse uusintaruiskutusta tehdä. En ole nyt nähnyt punkkeja kuin keittiössä kiinanjasmiinissa ja kiinanruusussa, mutta varmuuden vuoksi käsittelen kaikki, varsinkin kun näitä olisi tarkoitus saada kaupaksikin.

2 kommenttia:

real_koikka kirjoitti...

pitäisi myös kiikuttaa muutamia kasveja vessaan ja suorittaa puhdistus. itsellä auttanut villakirvoihin toistaiseksi pyretriini ja rapsiöljy. ripsiäisiin tuolla ei ollut niinkään hyvä vaikutus. hyppivät pois kasvista mutta kun niitä mullassa kuitenkin suurin osa. lopuksi ripsiäisiin käytin nicotiinia ja vahvaa alkoholia. se poisti ripsiäis ongelman muutaman käsittelyn jälkeen mutta tuota käyttämällä ei voi sääliä kasvia =D vihannespunkkiin olen myös käyttänyt pyretriiniä, vähentyneet ovat. yksi mitä meinaan kokeilla kun saan kasvin kasvatettua käyttövalmiiksi niin rohtosamettikukkaa. jos itselläs hyviä ideoita tuholaisten torjuntaan niin saa valaista.

Aralia kirjoitti...

Täällä olen tuhonnut vihulaisista pahimpia, kehrääjäpunkkeja: http://kolmannenkerroksenviidakko.blogspot.com/2010/06/eroon-kehraajapunkeista.html

Villakirvoihin paras on ehdottomasti Provado. Se on systeeminen aine, joten kasvi muuttuu myrkylliseksi. Ei tarvitse metsästää jokaista kirvaa esiin, kun ne kuolevat jos imaisevat kasviasi. Sitä saa sekä puikkoina että suihkeena, joista jälkimmäinen on nopeavaikutteisempi. Tehoaa kaikkiin imeviin tuhohyönteisiin, myös ripsiäisiin.

Miten ajattelit käyttää rohtosamettikukkaa? Teetkö siitä jonkun liuoksen tms.?