torstai 5. elokuuta 2010

Päivitys kohti parempaa blogia

Pahoitteluni hitaasta päivitystahdista. Vasta 2 vuotta palvellut Acerin kannettavani on vedellyt viimeisiään ja viime viikonloppuna hajosi näyttö kolmannen kerran. Siinä olisi vielä ollut takuutakin jäljellä, mutta tuo takuuhuolto on nyt takkuillut ja pahasti. Lisäksi kone on alkanut ylikuumeta jatkuvasti, jolloin se sammuu itsekseen. Onneksi kihlattuni sai vihdoin pitkään roikkuneet palkkansa, ja nyt minulla on uusi ja huomattavasti viileämpänä hurraava HP:n kannettava. Edellinen HP:ni toimisi yhä, mutta sen muistikapasiteetti ei enää ole riittävä nykyisille käyttöjärjestelmille, eli luotan aika vahvasti siihen että tämä oli hyvä ostos.

Ja kun nyt kerta tuhlaamaan ruvettiin, kihlattuni hankki meille vihdoin pitkään meinaamansa järjestelmäkameran. Hän harrastaa salamoinnin kuvausta, ja vanhalla pokkarilla se oli aika toivotonta. Kun minä vielä kuvaan nykyään lähes päivittäin, kameralle tulee kyllä käyttöä. Katsotaan, miten pitkään tämä Pentax K-x + DA 18-55mm f/3.5-5.6 -Kitti meitä palvelee. Syksyllä pitää kyllä mennä kamerakurssille, että oppii tämän kaikki hienoudet. Kyllä tällä jo nyt kuvia saa, ja minun silmääni tosi hyviäkin. Tuossa on kätevä "auto picture"-ominaisuus, eli tarvitsee vain räpsiä menemään ja kamera tekee säädöt automaattisesti valaistuksen mukaan. Erittäin kätevää on myös se, että tällä voi valita, mihin kamera tarkentaa. Eli ei enää sitä että kuvataan puuta ja kamera tarkentaa takana olevaan bussiin.

Appi-kokelaani, jolla on vanhempi Pentax, antoi meille vielä vanhan jalustansa ja makrolinssin, että saan paremmin kuvattua kasvien pienimpiä yksityiskohtia. Kyllä nyt kelpaa kuvailla. Toivottavasti nämä välinepäivitykset tekevät tästä vieläkin paremman blogin. Ainakin nyt pääsen taas nettiin, mikä helpottaa huomattavasti tätä blogin pitoa. :D

0 kommenttia: