perjantai 20. elokuuta 2010

Pam! Ja se on syksy

Eilen oli ensimmäinen kylmä päivä. Viime yönä lämpötila laski +2.7 asteeseen koulun mittarin mukaan. Oli hyvä, että nostin yrtit sisään eilen. Basilikahan kärsii jo alle +15 asteessa. Aamulla oli pakko pistää pitkähihainen JA takki päälle. Maassa oli kuuraa, ja pellolla sadonkorjuussa housut kastuivat yli polveen. Tänään oli viimeisen kerran puutarhatöitä, ja keräsimme satoa parsakaalista, porkkanasta, lantusta, purjosta, punajuuresta, kukkakaalista ja punakaalista.

Uskomatonta, miten nopeasti lämpötila laski. Heliotrooppi pitää kyllä kohta pelastaa sisään, jos meinaan talvettaa sen. Aloin myös vihdoin maalata koulussa tekemiäni puutöitä, jos ehtisin tehdä sen ennen kuin parvekkeella on liian kylmä tehdä mitään. Toivottavasti talvi ei pidä kiirettä. Ensi viikosta alkavat viherrakennustunnit, joita jatkuu kunnes maa jäätyy. Haluaisin ehtiä oppia mahdollisimman paljon ennen sitä. Talvella on sitten teoriaa. Pääsen tekemään töitä sekä koululla että hautausmaalla, jossa olen harjoittelijana 2 viikkoa. Ennen syyslomaa pitäisi oppia myös maanmittausta, että rakentelut tulevat kohdilleen. Toivottavasti se sujuu paremmin kuin parsakaalien punnitseminen tänään. En huomannut, että vaa'an vieressä oli muovirulla, joka oli sen verran korkea että punnittava laatikko jäi osin sen varaan. Onneksi ope huomasi laatikoiden olevan liian täynnä, ja punnitsi ne uudelleen. Muuten olisi mennyt tukkuun 2 laatikkoa ilmaiseksi. Hups. :D

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pakko kysyä, kun tuolla Lepaan messuilla on ollu esillä nuo puunsuojaympyrät, vai miksikäs niitä kutsus, että oliko hintaa vielä esillä?
Vois olla kätevät marjapensaiden ympärillä. Ne kun on niin hanakalat aina ruohonleikkurilla kiertää ja nokkosta puskee.
Iloista syksyn aikaa!

Aralia kirjoitti...

Hintaa ei vielä ollut tiedossa, kun jälleenmyyjiä vasta värvättiin. Arvion ehkä olisi saanut tietää, jos olisi kysynyt. Saat varmasti lisätietoa noista ottamalla yhteyttä heidän myyntisihteeriinsä, Merja Salmelaan. Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@okartek.fi.

Sussi kirjoitti...

Kylläpä kylmä on tullut nopeasti, vasta äskettäin oli hurjat helteet.

Kysyit blogissani olevasta ankkakoukusta, se on home at home - nettiputiikista.