sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Pistokkaiden kuulumisia

Ehdin vasta tänään ottaa pistokkaat pusseistaan ja laittaa ne juurtumaan. Kastoin pistokkaat juurtumishormoniin ennen kuin istutin ne purkkeihinsa. Varren ympärillä on sammalta, ja vermikuliitti pitää pistokkaat pystyssä. Sitten akvaariolampun päälle saamaan alalämpöä. Molemmissa bokseissa on tuikkukippo täynnä vettä, että kosteus pysyy korkeana. Alalämpö katoaa valitettavasti keskiviikkona, kun ostaja käy hakemassa akvaarionsa. Torstaina täällä ei enää uiskentele kalan kalaa eikä koko asunnossa ole yhtäkään akvaariota. Onneksi ostaja löytyi ennen kuun vaihteen muuttoa. Akvaarioiden muuttaminen on aina oma stressinsä.

2 kommenttia:

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Onpa sulla mahtava Hoya -kokoelma! Minä onnistuin viime kesänä tappamaan sen ainokaisen Hoya bellani, joka kukkikin niin komeasti. Kastelusysteemi ei lomien aikana toiminutkaan ja niin lähti Hoyalta lähes kokonaan henki. Pienen osan juurakkoa sain pelastettua. :-(

Kiinanruusu, jonka pistokkaan sain sinulta viime kesänä, voi hienosti! Tosin talvella se lähinnä juroi, mutta nyt kasvaa aivan kohisten ja on todella reipas ja terve kasvi!:-) Siis kiitos vielä kerran!

Aralia kirjoitti...

Heh. Jos mulla on mahtava, mitä on niillä, joilla on satoja eri Hoya-lajeja? :D No ok, jos verrataaan tavan suomalaiseen, jolla on se pikkuposliinikukka ja isoposliinikukka ja luulee ettei muita olekaan, ehkä sitten... Nälkä kasvaa syödessä, kuten sanotaan. Keräilyvimmani on vasta päässyt alkuun. ;)

Hienoa kuulla, että pistokas selvisi ja voi hyvin! Odotas vain, parin vuoden päästä se on korkeampi kuin sinä, jos annat sen tehdä niin kuin se haluaa. Kannattaa leikellä sitä usein, että se tuuheutuu niin saat paljon kukkia. Niin siis jos et halua kasvattaa siitä rungollista pikkupuuta... Silloin sitä ei kyllä kannata vielä typistää yhtään mistään. :D