lauantai 12. maaliskuuta 2011

Tiistai on toivoa täynnä

Mainitsin aiemmin, että pakkaset olivat estäneet pistokkaiden lähettämisen. No, eivät enää! 7.3. posti kiikutti minulle salaperäisen paketin. Sen sisältä kuoriutui kahden tilatun pistokkaan lisäksi kaksi yllätystä. Suuri kiitos Kukkaladylle näistä!
  
Hoya kanyakumariana
Pitää runsaasta, epäsuorasta valosta. Kestää kuivuutta. Anna mullan kuivahtaa kasteluiden välillä. 17-35 °C
 
Iik! Tätä pikkuista on odotettu kuin kuuta nousevaa. Tällä söpöläisellä ei ole paljoa kokoa, mutta kaunis se on. Lehtien piparkakkureunat ovat jo itsessään viehkeät, ja kun lisäksi mukana on lupaus kauniista, tuoksuvista kukista joskus tulevaisuudessa, kasvista ei voi olla pitämättä.
  
Hoya obscura
Pitää runsaasta, epäsuorasta valosta. Anna mullan kuivahtaa kasteluiden välillä, ennen kuin täytät säiliön. 20-25°C, ei alle 10°C.
Tämä veti minua puoleensa, koska voimakkaassa valossa sen lehtien pitäisi saada kaunis punainen väri. Niin, ja lisäksi kukat tuoksuvat ihanalle.

Ylläreitä olivat:

Hoya campanulata
Runsas hajavalo. Pidä multa aina kosteana. 20-25°C, ei alle 10°C.
Tämä kellokukkainen hoya eroaa wallichiista koon ja kukkien yksityiskohtien perusteella. Kukkien pitäisi myös tuoksua sitrukselle.

Neljäs pistokas hämmentää minua. Lähettäjän mukaan se on H. densifolia, mutta tämän sivun mukaan H. densifolian lehdenkärjet ovat tylpät, ja H. cumingianan lehdenkärjet terävät. Tämän perusteella se siis olisi H. cumingiana, ei densifolia. MUTTA, kun googlettaa H. cumingianan, löytää kuvia kasveista, joissa on tylpät lehdenkärjet ja joita omistajat kutsuvat cumingianaksi. No, kutsutaan sitä nyt sitten kummaksi tahansa, posliinikukka se kuitenkin on.

Edit 23.4.2011: Olen nyt tutustunut sekä tuohon edellä mainitsemaani lähteeseen, että lukenut mitä kirjani The Genus Hoya sanoo aiheesta, ja tullut siihen lopputulokseen, että näiden kahden lajin nimet ovat jossain vaiheessa vaihtuneet päikseen. Eli se, joka kiertää nimellä H. densifolia, onkin oikeasti H. cumingiana. Joten pistokas, joka kuoli ennen juurtumistaan, oli H. cumingiana. En itse ole tarkistanut asiaa tyyppinäytteistä, mutta P.S. The Hoyan -sivun kirjoittaja on, ja on jopa laittanut nettiin kuvat noista tyyppinäytteistä, joten pidän tietoa luotettavana.

Hoya densifolia (?) cumingiana
Runsas hajavalo. Saa kuivahtaa ennen uutta kastelua. 20-25°C, ei alle 10°C.
Tämä pistokas oli saanut kylmävaurioita kahteen lehteen. Toivotaan, että se siitä huolimatta jaksaa juurtua.
  
Nyt peukut pystyssä, että juurtuvat kaikki hyvin ja lähtevät kasvuun. :)

0 kommenttia: