maanantai 28. maaliskuuta 2011

Kasvuräjähdys

'Pink Silver' on ilmeisesti juurtunut tarpeeksi ja aloittanut maailmanvalloituksensa. Toivotaan, että joskus nähdään kukkiakin.
Sädeposliinikukkakin haluaa päästä korkealle, vaikka ei olekaan hyvä kiipeilijä.
H. calycina subsp. calycina on nyt vaihteeksi kasvatellut lehtiä, ei pituutta. Kukkavarsia on jo kaksi. Tämän pitäisi olla yksi niistä poslareista, jotka kukkivat nuorena, ja tähän mennessä se on ainakin yrittänyt parhaansa.
Se pieni alku, jonka kuvasin aiemmin on jo pitkä roikko, ja saanut seurakseen uusia haaroja.
Kasvihuoneessa ei ole tapahtunut yhtään mitään. Ehkä hän on liian hemmoteltu. Ehkä hän tarvitsee jotain, mitä en ole tajunnut tarjota. Ehkä hän juurtuu. En tiedä.
Pistokkaista jo muut paitsi H. campanulata ovat juurtuneet. Siirsin ne nyt kaikki multiin, toivottavasti jotain tapahtuu. Rikkana rokassa on samettilehti. Pätkäisin siitä palan mukaani tunnistusta varten, enkä raaskinut heittää pätkää pois, varsinkin kun kasvi ei ole ihan niitä tavallisimmin kaupassa nähtäviä. Se ei kuitenkaan ole suosikkejani, joten varmaan pistän sen eteenpäin jahka se on lähtenyt kunnolla kasvuun.
H. wallichii on sekin alkanut kasvaa. Sekä alkuperäinen pistokas, että uudet pistokkaat änkevät uutta kasvua jokaisesta välistä mistä pystyvät. Kukkavarsi, joka oli alkuperäisessä pistokkaassa, on kuivettunut ja pudonnut, mutta ehkä tämä tekee joskus uudenkin.

Ps. Olettehan jo löytäneet tämän?

0 kommenttia: