perjantai 10. huhtikuuta 2009

Jos voittaisin lotossa...

Huvittelin miettimällä, mitä kaikkea parvekkeelle tulisi hankittua, jos saisi jostain ylimääräistä rahaa. Osaa näistä on kyllä harkittu hankittavaksi ihan oikeastikin.


Löhötuoli olisi mukava. Seinää vasten arkulla nojailu on kyllä mukavaa, mutta loikoilu onnistuu vain makuullaan kun ei ole sopivaa selkänojaa, ja silloin jalat roikottavat kaiteen yli.



Vesilähteestä olen haaveillut jo aiemmin.



Näitä olisi kiva hankkia pari kappaletta. Voisi tuonne vedenpoistoputkeen ripustaa sitten kesäksi saniaisen roikkumaan, se kun tykkää ulkoilusta. Toiseen koukkuun voisi laittaa rakkaan koristelintuhäkkini.

Haluaisin myös niitä kolmikerroksisia, valkoisesta muovista tehtyjä yrttiruukkuja, joista voi pinota seinämän parvekkeelle. Harmi vain, etten millään löydä niistä kuvaa. Niitä olen nähnyt myynnissä kolmen elementin paketeissa sekä Viherlandiassa että Plantagenissa. Yhdessä elementissä on siis tilaa kolmelle kasville, eli yhden paketin sisältöön voi istuttaa 9 kasvia.

Tälläinen voisi säästää hermoja ja imuria, kun tulee riehuttua mullan kanssa sisätiloissa. Löytyisiköhän tätä vähän lähempää kuin USA:sta? En nyt löytänyt yhtäkään Suomalaista nettikauppaa, jolla olisi jotain vastaavaa valikoimissaan. Ehkä suomalaiset vain ostavat kaiken valmiina asetelmina? Mene ja tiedä.


Ruukkuharjalle olisi ollut käyttöä taas kun ruukkuja tuli esipestyä ennen koneeseen laittoa. Jokapaikanharjaa, jolla autoilijat autojaan putsaavat, on vaikea käyttää tehokkaasti toisella kädellä, kun toisessa kädessä on painava saviruukku.

Lasikellot ovat ihania, mutta ah, niin kalliita... Jos sitä rahaa olisi, minulla olisi näitä joka kasville. :D

Lisää viljelysmaata olisi kiva saada, mutta se hinta... Ja tilakin on aika kortilla. Nämä ovat mielestäni hauskan näköisiä ja ainakin näyttävät tarpeeksi syviltä. Kuumalla ja paahteisella parvekkeella alkaa arvostaa multatilavuutta. Minne ovat kadonneet kaikki syvät altakasteluruukut?

Pienoiskasvihuone helpottaisi taimien kasvattamista. Ja tietysti siihen pitäisi saada lämpömatto alle. Valitettavasti tämmöinen katosi sen Suomalaisen kasvihuonevalmistajan sivuilta, joilta muistan tämmöisen löytäneeni. Piti tyytyä Googleen kuvan kanssa... Tuollaisen pienen lämpölavan tapaisen voisi varmaan melko halvalla rakennellakin, mutta lämpömattoja ei varmaan kukaan ilmaiseksi tienposkessa jakele.

Ja sitten vielä se omakotitalo isolla tontilla, karppilammella, isolla kasvihuoneella, omalla metsällä, viherhuoneella, talvipuutarhalla ja neljällä puutarhurilla, kiitos!

0 kommenttia: