lauantai 11. huhtikuuta 2009

Naps, naps

Sain vihdoin leikattua tuijani, vaikka en nyt ihan sitten tiennytkään, miten se olisi pitänyt tehdä, kun kasvin muodosta ei oikein saanut selvää. Peite joka suojaa sitä paahteelta oli myös painanut koko kasviparan vinoon. Laitoin nyt sitten tukikepin pitämään peitettä niin korkealla, ettei näin käy uudelleen. Samalla tulin leikanneeksi itseänikin. Ensi kerralla katsotaan, että saksen terät osoittavat aina poispäin oksaa pitelevistä sormista. Kurkkailin samalla peitteiden alle. Kivikkokasvit ovat hengissä, vaikkakin puoliksi homeessa. Mirrinmintusta en osaa sanoa. Laatikoiden multa oli sulaa sieltä, missä se oli kuivaa, eli kaikkialta muualta paitsi pihanpuoleisen laatikon pihanpuoleisesta reunasta. Vaikuttaa lupaavalta.

Kurkkasin myös narsisseja ja minttuja. Yllätyksekseni huomasin, että siellä oli vihreitä persiljan ja mansikan (!) lehtiä. Ovatko nekin talvehtineet? Muistin virkistykseksi, kyse on siis näistä laatikoista, joissa oli viime kesänä minttua, persiljaa, basilikaa, kehäkukkia ja salaattia. Niin, ja niitä mansikantaimia, jotka tekivät koko kesänä vaivaiset pari mansikkaa.

Tänään iti ensimmäinen (oletettavasti) basilika. Onnea varjostaa vain se, että se taisi nousta väärästä laatikoista. Tuosta pitäisi ilmestyä vain ruohosipulia...

0 kommenttia: