perjantai 3. huhtikuuta 2009

Pelasta Heinolan lintutarha!

Heinolassa uhataan lopettaa jo 60-luvulta asti toimineet lintutarhat. Tarhoilla hoidetaan mm. ihmisen toiminnan vuoksi loukkaantuneita luonnonvaraisia lintuja ympäri Suomen. Lisäksi tarhat ovat tärkeä matkailunähtävyys. Sulkemista perustellaan sillä, että tarhat tulevat liian kalliiksi Heinolan kaupungille. Koko Suomen mittakaavassa tärkeää luonnonsuojelutyötä tekevien tarhojen sulkeminen olisi huutava vääryys! Käy sinäkin allekirjoittamassa vetoomus tarhojen puolesta osoitteessa http://www.adressit.com/lintutarha.

1 kommenttia:

Anette kirjoitti...

Olen vuosikausia käynyt lasteni kanssa Vantaalta asti heinolan lintutarhalla. Minusta on järjen vastaista että niin tärkeä paikka edes harkitaan lopetettavaksi.
Valtion pitäisi antaa avustusta paikan säilyttämiseksi koska Suomen lintujahan siellä hoidetaan. Lintutarha on myös tärkeä paikka lasten opetustyössä. Missä muualla lapsia voitaisiin opettaa ymmärtämään luonnonsuojelutyötä yhtä hyvin kuin Heinolan lintutarhoilla. Siellä kun on siipensä satuttaneita tai muuten vahingoittuneita lintuja joita hoitamalla autetaan. Silloin lapsetkin oppivat ymmärtämään että ihmisen täytyy auttaa ja suojella luontoa ja sen eläimistöä.

Siellä myöskin nähdään papukaijoja joita ei monellakaan lapsella ole muuten mahdollisuus nähdä ja siellä kysyttäessä kerrotaan lintujen hoidosta ja niiden tavoista ja oppimiskyvystä.

Olisi huutava vääryys lopettaa tällainen laitos.
Jos valtion kassassa on rahaa vain herrojen palkkoihin niin heillehän voidaan tehdä pieni palkan leikkaus ja sijoittaa ne rahat kerrankin hyvään asiaan eli lintutarhaan.