torstai 9. huhtikuuta 2009

Kuulumisia


Ikkunalaudalla on vihdoin tapahtunut. Toissapäivänä sain aikaiseksi kylvää lisää herneenversoja, kääpiösamettikukat, basilikan, ruohosipulin, sarviorvokit, laventelin ja rosmariinin. Nämä ovat samettikukkia lukuunottamatta tuossa vaaleanvihreässä, pitkässä kylvölaatikossa. Ritarinkukka lopetti kukintansa, mutta kukkaloistoa riittää. Nyt sitä tarjoaa uusi hortensia. Minulla oli ensimmäisessä opiskelijakämpässäni parvekkeella hortensia, joka kukki ahkerasti koko kesän, mutta talvisäilytyksessä se sitten kuoli. Nyt oli niin halvalla tarjolla noin upea kasvi, että lankesin hankkimaan uuden. Hyllyn toista laitaa komistaa tervehdyskukkana saatu timanttiananas, joka on kuivattamassa kukkavanaansa.

Ensimmäiset ikinä kylvämäni herneenversot ovat kasvaneet pituutta. Saa nähdä, raaskinko leikata niitä, kun ovat tarpeeksi pitkiä syötäviksi.

Leijonankidat ovat jo alkaneet saada mietoa lannoiteliuosta. Kyseessä on akvaariovettä, johon on lisätty orkidealannoitetta ohjeen mukaan. Olen lannoitellut sillä seoksella nyt kymbidiäni. Loput siitä saavat taimet.

Tässä ovat samettikukat, jotka ovat jo kasvatelleet komeita juuria kohti kattoa. Taisin tökkiä ainakin osan niistä väärin päin. Toivottavasti kampeavat itsensä aika pian oikeaan asentoon.

Lobeliat tuntuvat vain kököttävän... On siellä uusiakin itäneitä, mutta näyttävät kaikki olevan yhtä pieniä. Mitäköhän loitsuja näille pitäisi lukea?

Ylempi hylly on täynnä ruukkuja. Voitteko uskoa, että ne ovat kaikki pestyjä? Uskomatonta, tiedän. Menihän siihen peräti 3 koneellista, ennen kuin kaikki oli puhdasta, mutta nyt sitten ruukkuja riittää, kun koulinnan aika koittaa.

Muita kuulumisia: Narsissit voivat parvekkeellaan hyvin, ja ovat jopa availleet uusia kukkia.

Viitavesimiekka on kasvatellut kukkavarsiinsa aikamoiset juuret. On siellä jossain ne adventiivitaimetkin, kun oikein etsii. Nämä pitäisi saada kaupaksi jonnekin. Muutenkin alkaa olla tuossa nurkassa liikaa vesimiekkaa. Pitäisi jompi kumpi aaltovesimiekoista laittaa pois, ovat aika massiivisia.

Akvaarion toisessa päässä on sitten vähemmän rehevää. Miltonia on päättänyt ruskistua vähitellen pois. Ehkä sen juuret vahingoittuivat liikaa, kun vaihdoin sen kasvualustan.

Kaikki santut ovat nyt samanlaisissa ruukuissa. Löysin ostosreissullani yhden uuden ruukun puuttuvan tilalle, mutta aivan eri kaupasta kuin mistä olin aikaisemmat ostanut. Kolme näistä ovat Minimanista ja yksi Plantagenista. Eri vuosi, eri kauppa, aivan sama tuote. Samoin nuo amppelit, joita nyt ostin kaksi lisää olohuoneeseen. Kolme ostettu Plantagenista, kaksi Viherlandiasta. Joka paikasta tuntuu yhä enemmän löytyvän vain samoja tavaroita, kauppa vain vaihtuu. Samat tavarantoimittajat nykyään kaikilla.

0 kommenttia: