tiistai 24. toukokuuta 2011

Hehehee helskutarallaa!

Arvatkaapa, mikä löytyi lähikaupan viherosaston alehyllystä? Nimilappu sanoi Hoya compacta, mikä se ei ole. Väittäisin, että tämä on H. heuschkeliana, jota olen metsästänyt jo pitkään ja kysellyt kaikilta löytyisikö pistokasta. Tunnistus toivottavasti varmistuu jahka kasvi väsää uudet nuput. Kaupan pimeydessä ja kuivassa ilmassa se oli pudotellut kaikki. Ruukussa näyttäisi olevan peräti neljä pistokasta, vaikka monessa paikassa sanotaan että yksikin riittäisi. Pitäisiköhän ne ruukuttaa omiin purkkeihinsa?

2 kommenttia:

Insinööri kirjoitti...

Posliinikukat on kyllä yksiä suosikkeja omista sisäkasveista. Oman lajiketta en tosin sen tarkemmin tiedä, pistokkaana se on matkannut uusiin koteihin jo ainakin pari sukupolvea. Tuo ei tosin ole vielä kukkinut kertaakaan joten jos siihen tiedät hyviä vinkkejä niin mielelläni kuulisin.

Aralia kirjoitti...

Lajia vai lajiketta? Laji on luonnon tuote, ihminen jalostaa siitä lajikkeita. Helpompi olisi antaa neuvoja, jos tietäisi mikä posliinikukka on kyseessä. Jos olet lannoittanut sitä kuin tavallista viherkasvia, puolita lannoitus. Poslarit ovat epifyyttejä, ja tulevat toimeen vähällä. Yleisin syy kukkimattomuuteen on liian pimeä kasvupaikka.