torstai 19. toukokuuta 2011

Jos Tanskaan haluat mennä nyt...

Niin todella hyvä sivusto nähtävyyksien löytämiseen on http://www.turistattraktion.dk/. DTA eli Danske Turist Attraktioner pyrkii edistämään turismia Tanskassa. Se pitää sivuillaan listaa tanskalaisista nähtävyyksistä ja myöntää niille tähtiä. Sivusto toimii niin tanskaksi, englanniksi kuin saksaksikin. Kun täällä junat ja bussit kulkevat, niin voi hyvin lähteä Köpiksen ulkopuolellekin reissaamaan.  Jos ei heti matkakuume herännyt, katsoppa Google Streetviewillä nämä paikat:

Victor Albecks Vej, Aarhus, Danmark
Mølleparken, Aarhus, Danmark
Carl Nielsens Vej, Aarhus, Danmark
Skovridervej 26, Aarhus, Danmark (lähde tietä oikealle, kohti alppiruusuja ja lampea)

Århusiin eli Aarhusiin pääsee Suomesta ihan lentämällä, ja kaupungissa saa vuokrattua polkupyöriä kuljeskeluun, joten esimerkiksi viikonloppureissukohteeksi loistava paikka. Alueelta löytyy useampikin vanha linna puutarhoineen, minkä lisäksi voin suositella Vanhaa kylää (Den Gamle By). Sen vieressä oleva kasvitieteellinen puutarha kannattaa kiertää, vaikka kasvihuoneet ovatkin remontissa vuoden 2012 syksyyn. Viimeistään tuolla kannattaa käydä vuonna 2030, jolloin kasvitieteellisen puutarhan peruskorjaus ja laajennus on täysin valmis.

Täällä on nyt edessä pitkä viikonloppu, sillä huomenna on pyhä. Aion hyödyntää viimeisen viikonloppuni täällä käymällä tropiikissa

0 kommenttia: