keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Pikaiset päivitykset

Ruukkupaju on alkanut vihertymään nopeasti, mikä on mukavaa. Yksi versoista huolestutti minua jonkin aikaa, sillä se kuivatti ylimmät silmunsa. Ehkä se tästä. Pajut ovat sitkeitä sissejä. Saa nähdä, saanko tästä sellaisen kuin toivon.Sain koululta oman tilaukseni (yhden pullon) petopunkkeja. Olisi kai pitänyt selventää, että minkä kokoisesta pullosta oli kyse. :D Kun viimeksi käytin tässä asunnossa 500 punkin pullon ja se riitti hyvin, nyt minulla oli 2000 punkin pullo ja sain kaataa sitä reilusti joka purkkiin että sain kaikki punkit jonnekin. No, nyt ainakin petojen ja saalistettavien suhde on todella mieleinen. Jos kehrääjäpunkki pääsee näiltä pakoon, se on entisessä elämässään ollut Houdini.Yritykseni kukittaa orkideoja keittiössä laskemalla huoneen lämpötilaa neljällä asteella joka yö ei ole saanut orkideoissa mitään reaktiota aikaiseksi, mutta marraskuunkaktus innostui kukkimaan uudella innolla. Vastaavasti osa kasveista kärsii kylmästä. Jouduin siirtämään palmuvehkan, piikkikruunun ja anopinhampaan makuuhuoneen ikkunalle, josta santut puolestaan muuttivat olohuoneen ikkunalle. Jos orkideat eivät tälläkään keinolla kuki, taitavat opetella lentämään.

6 kommenttia:

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Aivan ihana tulee tuosta ruukkupajusta! :-D Hyvää pääsiäistä sinulle ja perheellesi!

Nimetön kirjoitti...

Orkideat vaativat lisävalaistusta lokakuusta helmikuuhun 10 tuntia päivässä noiden lämpötila juttujen lisäksi. Tällä reseptillä ainakin mulla on joka joulu vähintään viidessä orkideassa kukinto.

Aralia kirjoitti...

Partsipuutarhuri: kiitos! Hyvää pääsiäistä sinullekin!

Anonyymi: minun orkideani ovat akvaarion monimetallien valossa 12h päivässä vuoden ympäri, joten valoa kyllä on ollut. Nyt noiden luulisi saavan tarpeeksi valoa kun päivän pituus on jo yötä pidempi.

Kukkahattuneiti kirjoitti...

Kiitokset siitä traakkipuun pimennysvinkistä! Ei olisi itselle tullut mieleen kokeilla moista. Oltuaan vessassa pimeässä se on alkanut kuolettaa alimpia, vihdoin! :)

Minkä verran nuo petopunkkipullot maksavat? ajattelin jos itselleni ja isoäidilleni tilaisin pullon jaettavaksi..

Aralia kirjoitti...

Postikulut ovat n. 20e, koska sisältö on elävää ja pitää pitää oikeassa lämpötilassa ja kosteudessa, eikä toimitus saa kestää pitkään. Lisäksi paketti tuodaan kotiin. Harrastajakokoisen pullon hinta on 18,50e, tilaukset täältä: http://biotus.bootti.net/dwshop/

Nimetön kirjoitti...

Vähennä aika kymmeneen tuntiin niin alkaa tapahtua. Orkideat tarvitsevat voimakasta valoa, mutta talvella vähemmän aikaa. Klorofyllin foorumeilla on hyvää tietoa.