maanantai 15. maaliskuuta 2010

Se on kevät nyt!


Nimittäin ritarinkukka päätti herätä talviuniltaan. Piti heti antaa vesihörppy raukalle kiitokseksi. Saa nähdä, missä vaiheessa kukkavarresta tehdään ensimmäiset havainnot.Auringonvalo on lisääntynyt, minkä luulisi tekevän kasveille vain hyvää, mutta mikäs näillä on? Ovat ruvenneet ruskistamaan lehtiensä kärkiä ja muuttuneet paljon tummemmiksi.Marraskuunkaktus väittää yhä että on marraskuu, ja kukkii. Aikookohan se lopettaa ikinä? Nuppuja on vielä paljon tulossa.

3 kommenttia:

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Missä ritarinkukkasi on talvehtinut ja koska se on viimeksi kukkinut? Mullakin on yksi joka kukki jouluna ja kasvattelen nyt lehtiä. Syyspuolella ajattelin laittaa sen talviteloille ja odotella, josko saisin kukitettua jouluksi.

Aralia kirjoitti...

Viime keväänähän se kukki viimeksi. Se on kukkinut kerran talvessa. Ensin oston aikaan jouluna, sitten sitä seuraavana talvena keväällä ja nyt taas keväällä. Ihan ikkunalaudalla se on koko ajan ollut. Lannoittamisessa saa olla runsaskätinen. Ehkä olisi pitänyt vaihtaa se nyt uusiin multiin ennen kuin se heräsi, mutta ensi vuonna sitten uusi yritys muistamisen suhteen.

nirppu kirjoitti...

Sama kaktus on täälläkin kukassa. Kuinkahan kauan se jaksaakaan kukkia...