torstai 18. maaliskuuta 2010

Suunnittelun tuska


Hmm hmm... Olen koko talven miettinyt pääni puhki, mitä ihmettä laitan ensi kesäksi toiseen puulaatikkoon (kuvassa etummainen laatikko) ja parvekkeelle. Puulaatikossahan on nyt alppikärhö 'Willy' (jolle rakensin hienomman köynnöstuen) ja mirrinminttu. Haluaisin laittaa siihen lisää kukkia, ja nimenomaan perennoja. Samaan aikaan pelkään, että kärhö venähtää aivan liian isoksi. Pitäisikö se kaivaa ylös ja pistää tilalle joku pienempi köynnös? Saisiko laatikkoon laitettua mirrinmintun lisäksi esimerkiksi pionin? Mahtuuko? Mitä muuta? Suikeroalpia roikkumaan reunan yli (tavallista vai limenvihreää?), kaunokaista kaunistamaan, vaiko sittenkin sammalleimua?Vai sittenkin jotain ihan muuta? Tuleeko tarpeeksi näyttävä koko kesäksi? Mitä sinä laittaisit?

Entäs se parveke sitten? Ainakin minttua, jos ne ovat talvehtineet. Lisäksi haluaisin maahumalaa, joka valuisi kaiteiden yli. Sitten pitäisi saada väriä. Talo on niin vaalea, etteivät valkoiset kukat erotu minnekään. Mitä siis? Pelargonit eivät noin pimeässä viihdy. Apinankukkaa? Ei mitään kokemusta koko kasvista. Ahkeraliisaa? Särkynyttäsydäntä? Hortensiaa? Näitä kaikkia? Ehdotuksia? Miten ihmeessä minä ne järjestän, miten saan parvekelaatikot tukevasti paikoilleen?

Ne, mitä olen nyt päättänyt, ovat:

1. Teen ruukkupuun koululta saamistani pajuista parvekkeelle.

2. Siirrän tuijan ja alppiruusun puulaatikon takapihan oven viereen, sillä siellä ei ole niin paahteista kuin asfaltoidun autojen parkkipaikan puolella.

3. Istutan samaiseen laatikkoon lisäksi maahumalaa, ehkä lisään yhden taimen taponlehteä kuolleen tilalle. (Toinen taimi kuoli mystisesti viime kesänä, arvattu kuolinsyy: juoppo joka tyhjensi rakkonsa sen päälle. Tai sitten kasvi vain kyllästyi elämäänsä.)

Ääh! Tämä on se pahin vaihe, kun kaikki on vielä mahdollista, ja pelkää että valitsee väärin. Tai että se paras kasvi tulee vastaan sitten, kun on jo ostanut jotain muuta.

0 kommenttia: