sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Akvaariot tänään

Leväbiotooppi

300-litraisessa on hirmuinen leväinvaasio. Akvaario näyttää nyt vedenvaihdon jälkeen noinkin hyvältä, koska hankasin jokaisen lehden ja hiekanjyvän levän alta esiin. Valtava vesimiekka imee kaikki ravinteet muilta kasveilta, ja näemmä lisälannoitus ei ollut ratkaisu ongelmaan. Pitää seuraavaksi kokeilla jätin istuttamista omaan astiaansa. Yritän metsästää sopivan kokoista.
Mutabiotooppi

128:iin piti lisätä pohjamateriaalia, kun kasvit nousivat jatkuvasti pohjasta ylös. Tein sen eilen vedenvaihdon yhteydessä. Nyt vesi on kuin Aasian riisivainiolla kynnön jälkeen, mutta eiköhän se siitä vielä kirkastu. *Koputtaa puuta*
Paludaario

Rapulan kasvit juurtuivat, joten aloin nostaa vedenpintaa. Koska lannoitteita yms. aineita menee aina vesitilavuuden mukaan, nostan vedenpintaa sen mukaan, miten nopeasti köynnöstävät kasvavat. Tällä hetkellä akvaario näyttää pikemminkin paludaariolta, vain vesiliskot tai sammakot puuttuvat.

Ps. Tätä varten ihmiset laittavat akvaarioistaan kuvia niin harvoin: Ne näyttävät niin usein ihan hirveiltä. :D Varsinkin kun niiden omistaja alkaa tehdä kokeilujaan.

0 kommenttia: