perjantai 11. kesäkuuta 2010

Kesäkukkia, vihdoin!

No niin. Saan minä sentään jotain aikaiseksi. Sain vihdoin aktivoiduttua ja lähdin taimiostoksille. Samalla mukaan tarttui vermikuliittia ja juurrutushormonia (Hoya-pistokkaille, joiden pitäisi tulla postissa pian!).Parvekkeelle ilmestyi ahkeraliisaa vaaleanpunaisena ja valkoisena ja uudengineanliisa punaisena. Vihreyttä tuomassa on maahumala, joka toivottavasti kasvaa nimensä mukaisesti. Taimikaupassa piti valita niistä väreistä, joita heillä oli, enkä tietenkään muistanut siinä vaiheessa että minullahan oli jo ennestää tuolla orvokkeja. Nyt sitten värit riitelevät, mutta ei voi mitään.Tuoksu korvaa sen, mitä esteettisyydessä menetetään. Toisaalta orvokit alkavat nyt vasta näyttää parasta puoltaan. Amppelia ei enää kasveilta näy, eikä kukkia haittaa vaikka en ole ihan joka päivä (tai viikko) jaksanutkaan nyppiä jokaista kuitunutta kukkaa pois. Ihana tuoksupilvi ympäröi tätä kukkapalloa aina päiväsaikaan, ja haihtuu vasta auringon laskettua.

Olen aivan ihmeissäni siitä, että onnistuin ostamaan taimikaupasta oikean määrän taimia. Yleensä minulta jää puuttumaan aina jotain. Nyt ostin parvekkeelle 12 ahkeraliisaa, joista kuusi meni amppeliin, kuusi parvekelaatikoihin. Yhden maahumalan, joka saa roikkua amppelin reunan yli, ja yhden uudengineanliisan keskelle amppelia. Juuri sopivasti!Ruukkupajulle kuuluu hyvää. Pakkasöitä ei ole enää ollut, ja ötöt jotka häntä kiusasivat ovat nekin kadonneet, joten nyt voi kasvaa rauhassa. Vielä hän ei ole niin tuuhea kuin tavoite on, mutta onhan tässä koko kesä aikaa.

Ostin kasveja myös puulaatikoihin, mutta niitä en enää tänään ehtinyt istuttaa. Se homma jäi huomiselle, joten siitä lisää silloin.

0 kommenttia: