sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Punkkien paluu

Keittiön nurkka näyttää todella oudolta, kun siinä ei olekaan enää kiinanruusua.Raukka nimittäin päätyi suihkuun. Jos kasvi voi näyttää uitetulta koiralta... Löysin punkkeja lehtien alta, joten kasvi suihkuun ja heti kun hän oli kuiva, heitin pyretriiniä perään. En tiedä, tulivatko punkit kesäkukkien mukana salamatkustajina vai heittikö tuuli niitä ikkunasta, mutta taas pääsee torjumaan. Kiinanruusu on aina se ensimmäinen, mihin ne iskevät.Häntämaksaruohot pääsivät multiin juurruttuaan. Toivottavasti rupeavat kasvamaan kovasti.He jakavat kiinanjasmiinin viereisen "vauvalan" rahapuun alun kanssa. Hän oli alkuun niin rentokasvuinen, että piti pistää tuki pitämään hänet pystyssä, mutta nyt varsi on kasvanut reilusti paksuutta. Saa nähdä, milloin alkaa tulla uusia lehtiä.

1 kommenttia:

Minna G. kirjoitti...

Otan osaa!
Itse olen tapellut noiden vihannespunkkien kanssa vuosia. Yhden kiinanruusun olen joutunut hautaamaan niiden vuoksi... tosin kissa sitten hieman auttoi loppujen lehtien syömisessä :D

Tupakkaliuos muuten tepsii. En tiedä miten vahvaa nikotiiniliuosta minkäkin kokoiselle rehulle menee, mutta oma seos oli 2 litran kannuun 1/3 punaista LM-tupakkia. Annoin jonkun aikaa liota, parisen tuntia ehkäpä, ja sitten kastelin sillä liuoksella kukat. Puutarhaporukat saattaisi osata kertoa tarkemmat mittasuhteet, kun ilmeisesti tuo nikotiinin määrä kasteluvedessä on suhteessa rehun kokoon. Minulle tuli niitä punkkeja myös vapaamatkustajina puutarhalta ostetuissa rehuissa, joten en ole hetkeen mitään sen vuoksi ostanutkaan... harmi sinänsä että kun ei ole kunnon keinoja tuhota niitä ötököitä niin jätän rehut kauppaan.