lauantai 28. toukokuuta 2011

Tanskalaisessa sademetsässä

Tämän postauksen kuvia kannattaa klikata isommiksi. Kuulin tästä paikasta työkaverilta, ja siitä olen hänelle ikuisesti kiitollinen. Tämä viidakko sijaitsee Randersissa, Tanskassa. Kosteus oli lähellä 100%, joten kameran linssi meinasi huurustua jatkuvasti. Paikka on saanut aikansa yhden ihmisen harrastuksesta, ja paisunut nykyiseksi kolmen lasikupolin, akvaarion ja kotieläintarhan nähtävyydeksi. Kupoleissa esitellään Etelä-Amerikan, Afrikan ja Aasian sademetsien eläimiä. Eläimet kulkevat kupoleissa mahdollisimman vapaasti.
Tuntui epätodelliselta istua puun alla ja kuunnella, kuinka hedelmälepakot riitelivät oksistossa.
Käärmetemppelissä oli vapaana sekä käärmeitä että upeita perhosia.
Joka kupolissa oli myös luola, jossa esiteltiin alueen yöeläimiä, kuten lepakoita. Lepakot olivat taitavia väistelemään ihmisiä, vaikka lensivätkin läheltä.





Paikan rehevyys oli uskomatonta. Samoin eläinten pelottomuus. Apinat tulivat kosketusetäisyydelle, ja teki mieli silittää niitä, vaikka tiesi että eläinten koskeminen oli ehdottomasti kielletty. Paikkaan on helppo tulla junalla Århusista, ja se on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Lisätietoja: http://www.regnskoven.dk/en/frontpage/

0 kommenttia: