torstai 7. huhtikuuta 2011

Leikataan kiviä

Latominen alkoi jo sujua. Parhaimmillaan päästiin 1,5 lavaa/tunti vauhtia, kun tavoite on lava/tunti. Keskelle kiveystä tulee hyötykasveille korotettuja penkkejä, ja niille piti tietysti jättää tilaa. Se tarkoitti linjalankojen mukaan latomista.
Joka toinen kivi laitettiin linjalangan mukaan, mutta joka toinen piti mitata paikoilleen viivottimella. Näemmä jokainen täällä kantaa sellaista mukanaan, paitsi minä.

Sitten kävi niin huonosti, että kamerasta loppuivat patterit, vaikka kello oli vasta vähän yli 10, joten seuraavista työvaiheista ei ole kuvia, vain seuraavalta aamulta siitä, mihin päästiin. Ehkä se on hyväkin, sillä leikatessa syntynyt pöly ei varmaan olisi tehnyt kameralle kovin hyvää.

Leikkasimme ensin tilan tälle kiviraidalle. Seinä on yhä ihan kivipölyssä, sen pitäisi siis olla pikimusta. Kivet siis ladottiin niin pitkälle kiinni seinään kuin saatiin, ja sitten vedettiin liidulla viiva, jota seurattiin sähkökäyttöisellä timanttilaikalla. Minä sain luvan kantaa jatkojohtoa ja katsoa, miten homma toimii.

Kyllähän tuota jätettä vähän syntyi. Harjoittelijan homma oli tietysti siivota kivet lavalle, jotta ne voidaan viedä pois.
Mutta pääsin minäkin leikkaamaan. En sentään pyöreää, se oli pidempään harjoittelijana olleen hommaa.
Minä tein tämän! En ihan kokonaan itse, sillä välillä piti kysyä neuvoa, miten leikataan kivestä kulma pois. Siis että siitä saadaan L:n muotoinen.
Vähän erikoisempi homma oli madaltaa yhtä kaivonkantta. Otimme sieltä siis ylös tuommoisen rinkulan ja laitoimme tilalle matalamman. Ei ihan ensimmäisiä töitä, joka tulee mieleen kun miettii mitä puutarhuri tekee, eihän?
Kyseessä oli siis tuo vasemmanpuoleinen kaivo. Nämä jäivät vielä tähän vaiheeseen. Huomiseen!

Ps. Kivipöly on pirullista. Suihkussa saa käydä kolmesti, ennen kuin tuntuu puhtaalta.

0 kommenttia: