perjantai 15. huhtikuuta 2011

Toistaiseksi viimeinen kivityöpäivä

Minulle vuosi eilen tieto, että ensi viikolla olisinkin jo eri hommissa. Ei enää kiviä, jee! Tänä aamuna kuitenkin vielä tein ensin kaksi rinkulaa ja sitten leikkasin kiviä.

Olin juuri leikkaamassa tätä, kun puutarhuri tuli kertomaan että firmalle on saapunut iso kasvilähetys, ja meidät tarvitaan purkamaan sitä. Tuli siis äkkilähtö työmaalta.
Firman pihassa oli iso rekka täynnä tavaraa. Siis aivan täynnä. Puuntaimia, perennoja, pensaita, köynnöksiä... Puut olivat niin valtavia, vaikka taimia olivatkin, että niiden nosteluun tarvittiin koneellista voimaa. Minä juoksutin aluksi perennantaimia varastohuoneesta valeistutukselle, jotta näille saatiin tilaa, joten en heti päässyt räpsimään. Auto oli jo puolityhjä, ennen kuin ehdin saada kameran käsiini.
Puuntaimi siis nostettiin autosta koneella, ja sitten joku piti puuta pystyssä kun se kärrättiin varastoon odottamaan istutusta.
Piikeissähän ei saanut matkustaa, koska se on vaarallista. Varmuuden vuoksi puutarhuri näytti tämän meille useamman kymmenen kertaa, jotta varmasti muistaisimme.
Minun hommani oli kastella kasvit ja peitellä juuret auringolta, etteivät ne kuivuisi.
Lopuksi saatu tavara tarkastettiin sekä firman omistajien että asiakkaiden toimesta. Tässä on kasvit kahteen suureen paikkaan (puisto ja asuinalue) ja useampaan pieneen paikkaan. Kuulemma ensi viikolla nämä pitäisi sitten saada istutettua.  Nuo valkoiseen muoviin pakatut ovat kaikki paljasjuurisia, niistä aloitetaan. En malta odottaa!

0 kommenttia: