perjantai 8. huhtikuuta 2011

Sairaalan piha, päivä 4

Tänään tehtiin ensin tähän pohjat valmiiksi (=Tuo tasainen hiekkapeti, jolle voidaan alkaa tehdä ladontaa) ja sitten päästiin kantamaan kiviä.
Tänne pitäisi tämän päivän aikana päästä.
 Ihan vieressä oli sähkömiesten hommat kesken. Pystyimme siis tekemään kiveystä vain niiden ympäriltä, etteivät jäisi liian aikaisin peittoon. Hassuja eroja: Suomessa tuo varoitusnauha on keltaista, täällä käytetään punaista.
Näin sitä ladottiin iloisina linjalankaa pitkin...
...kunnes huomattiin mittausvirhe. Ladonnan piti seurata seinää sellaiselta etäisyydeltä, ettemme joutuisi leikkaamaan kiviä. Eli tuon kiviraidan pitäisi mahtua tuohon kaiteen eteen. Ei mahtunut.
No, sitten ohjaava puutarhuri totesi, että jos kerran joudutaan korjaamaan, korjataan sitten kunnolla. Hän kun oli löytänyt tontilta kaksi seinää, jotka olivat saman suuntaiset (!), ja oli keksinyt, että säästymme leikkaamiselta muualla, jos täällä vaihdamme seinää, jonka kanssa kiveys on linjassa. Eli nyt kiveys on suorassa kulmassa päätyseinän kanssa. Olimme kahden harjoittelijan voimin latoneet 2 lavaa kiviä 1,5 tunnissa. Kun puutarhuri tuli auttamaan, korjasimme ne kaksi lavallista kohdilleen puolessa tunnissa ja ehdimme ajoissa kahvitauolle.
Toinen harjoittelija oli nyhrännyt tämän ympyrän leikkaamisen kanssa eilen yli 2 tuntia. Ohjaava puutarhurimme korjasi sen ja leikkasi tuon pienen tuolla taustalla ja...
 ...nämä kaksi ja...
 ...tämän ilman apumiestä tunnissa.
Pääsimme sinne seinään asti. Minkä jälkeen saimme taas korjata linjat kohdilleen, sillä noiden kaivonkansien ansiosta ladonta oli ruvennut viettämään oikealle loppua kohden. Sitten olikin tiedossa paljon kivien leikkaamista. Tällä kertaa puutarhuri leikkasi ja me harjoittelijat avustimme. Sitten saikin lähteä pyöräilemään kotia kohti. Perjantai kun on se lyhyt päivä, vain klo 6:30-12.
Matkalla oli hyvä ihastella paikallisia näkymiä. Tässä modernia arkkitehtuuria (=sairaanhoitajakoulu) ja vanhaa vierekkäin.
Kadun varrella on myös hautakiviliike. Löytyy sekä perinteisempiä että ei niin perinteisiä. Tekevät myös patsaita.
Tuommoinen puunrunko voisi sopia arboristin tai metsurin haudalle. Vai olisiko puinen parempi?
Paju kukki jo täyttä päätä liikkeen pihassa.
Lama on vaikuttanut täälläkin. Tästä purettiin paljon taloja juuri ennen sen iskemistä. Tähän piti tulla iso ostoskeskus, mutta nyt koko tontti on myynnissä.
Näin nätisti täällä kukkivat sipulikukat. Toivottavasti pian siellä Suomessakin.

0 kommenttia: