sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Piha & Parveke -messut 2011

Kun muuttolaatikoiden tyhjentäminen alkoi kyllästyttää, oli aika suunnata messuille. Jyväskylän Piha & Parveke -messut olivat pieni tapahtuma, jonka kyllä huomasi. Oli siellä kuitenkin sen verran kaikkea, varsinkin kun eksyin hyvinvointi-messujen puolelle, että kolme tuntia vain katosi jonnekin.
Keskellä aluetta oli neljä mallipihaa, joiden toteuttajat olivat Viherrys, Kodin terra, Viherlandia ja Kuoppala. Terran yritys oli aika surkea, ainakin minun mielestäni.
Oli siellä sentään vesiaihe.

Toinen, mihin kiinnitin huomiota, olivat terassilautoihin upotetut valot. Ei mitään hirveän uutta, mutta nättiä mielestäni ja lisäävät turvallisuutta pimeällä. Ei tule terassin loppuminen yllätyksenä.

Viherryksen piha oli jo paljon parempi, mutta miksi ihmeessä kevään messuilla pitää olla syksyisiä lehtiä? No, yrityksen värit ovat näemmä vihreä ja oranssi, mutta kai sitä väriä löytyy muualtakin kuin syksystä?
Seinän takaa löytyi Kuoppalan piha. Se oli oikeastaan kaksiosainen, tämä puoli oli valkoinen ja toinen musta, mutta musta puoli oli niin täynnä väkeä, etten saanut siitä hyvää kuvaa. Minulle tulee tästä heti mieleen Välimeri, johtuisikohan noista köynnöksellä koristelluista pylväistä?

Tässä on käytetty sekä oikeita, että feikkikasveja. Feikkikasvien huonoin puoli on juuri se, että ne eivät ole oikeita. Nyt muodissa olevaa hyötykasvipuolta oli tuotu kasviruuduilla, mutta ne olivat täynnä muovikasveja.

Viherlandian mallipiha oli minusta paras. Siellä oli paljon katseltavaa, kaikkea ei huomannut kerralla. Se myös oli kesäinen. Hauska tuoli houkutteli istumaan, harmi ettei tuonne saanut saapastella.

 
Jostain syystä pidän kauheasti valkoiseksi maalatusta metallista, ja ihastuin tähän penkkiin. Harmi, ettei minulla ole pihaa sen ympärille.
Täältäkin löytyi hyötykasvipuolta. Hyvä, että pieniäkin kasvihuoneita saa.


Täältäkin löytyi vesilähde, jossa on myös valo.

Siirrytäänpä Maskun osastolle. Muovirottinki on näemmä yhä hot. Onhan se helppohoitoista ja säänkestävää. Mutta nämä eivät olleet läheskään niin suosittuja kuin tämä:
Piti odotella pitkään, ennen kuin sain kuvan jossa kukaan ei pötkötellyt tässä "pesässä". Ensin se oli täynnä teinejä, sitten lapsia. Aikuiset onnistuivat hillitsemään itsensä, mutta moni kävi kyllä hiplaamassa tätä ja testaamassa katon lasku- ja nostomekanismia.

Terrallakin oli oma riippukeinunsa, joka ei vaadi poraamaan vuokrakämppään yhtään reikää. Tämä oli aina täynnä lapsia, ei toivoakaan saada kuvaa tuolista tyhjänä. :)
Kivikankaan osastolta bongasin nämä ihmeellisyydet. Minun järkeeni ei vieläkään uppoa, miten kasvin voi saada menestymään ylösalaisin, mutta kuulemma se on mahdollista. Nämä ovat urbaaneissa olosuhteissa helppoja: Kasvi vie vähemmän tilaa ja sen saa paremmin valoon, kun sen ei tarvitse aloittaa kasvuaan lattianrajasta, joka on usein kaiteiden varjossa.

Tältä kyseinen amppeli näyttää tyhjänä.
Viherkivaa.fi oli minulle uusi tuttavuus. He keskittyvät tekemään pieniä, edukkaita kasvihuoneita. Noilla hinnoilla ei kyllä kannata alkaa rakentamaan itse kennolevyistä.
(Tiedot tuoleista tulevat myöhemmin, esitteet Suomessa.)
Peltosen puutarha myi pelargonien ja yrttien taimia, eli ei mitään kovin ihmeellistä, mutta pienet sisustustavarat veivät huomioni.

Nämä amppelit sopisivat niiiin hyvin köynnösten pistokkaille... Eikö?
MUTTA! Koko messujen paras löytö on vielä esittelemättä. Löysin nimittäin itselleni loistavan hierojan, jolle pitää heti varata aika jahka palaan maahan. Kokeilin messuilla ensimmäistä kertaa Tui na -hierontaa, ja se tuntui sopivan minulle kuin nenä päähän. Kuulemma olen niin jumissa, että kannattaa varata kahden tunnin aika, jotta saadaan minussa veri kiertämään. Jo vartin pika-apu messuilla sai oikean käteni verenkierron käynnistymään.

0 kommenttia: